Kuva on Eksymän suvun isovanhemm

Kuva on Eksymän suvun isovanhemmista.

Kuvasta säteilee lämmin yhteenkuuluvaisuus. Lähes 80 vuoden takaiset avioliittolupaukset ovat kunnossa. Tämä yhteistyötapahtuma on ehkä viimeisiä. Mutta yhdessä lankaa kehrätään. Langasta mummo kutoo vaarille sukat ja tikkurin ym. lämmintä vaatetta. Vaarilla ja mummolla oli pitkän iän myötä kertynyt tietoa ja taitoa. He osasivat organisoida tietonsa älykkäästi. Kiitos ja suuri kunnia isovanhemmillemme Matti Hermanni ja Anna - Reeta Eksymälle.

Risto Kukkonen

Kuva on otettu Kalle Eksymän pirtissä Rukajärvellä. Isovanhemmilla oli

oma nurkkaus Kallen pirtissä, jossa he oleskelivat ja tekivät käsitöitä.

Pirtti oli jaettu monen henkilön kesken. Myöhemmin mummille ja ukille tehtiin oma huone entisestä keittiöstä ja tähän nurkkaukseen tehtiin uusi keittiö (puuhella, kaapistot). Kuva on otettu vuonna 1955. Valokuvan ottaja on ollut mahdollisesti Toivo(Topi) Myllylä. Huomatkaa isovanhemmilla on päällään pyhävaatteet. Taimi Lohilahti muisteli kuvaa.

Tästä kuvasta on tehty sukuseuralle postimerkki Postimerkkiä saa tilata suku seuralta hintaan 25€ /20 ykkösluokanmerkkiä. Merkit on saatavana sukujuhlilla kesällä.